Frissítő, könnyű vegán zellerkrémleves
Sziasztok!
Juliska vagyok, a veganelelmiszer.hu egyik megálmodója. Elhoztam Nektek családom egyik kedvenc levesét! Ajánlom mindenki számára ezt az egészséges, ízletes, immunerősítő – nem mellesleg igazi afrodiziákum hatású- tejmentes krémlevest.
Nálunk hétvégén ez lesz az egyik fogás- természetesen közkívánatra! 🙂
Elkészítése roppant egyszerű!
Fogyasszátok szeretettel! ♥
Frissítő, könnyű vegán zellerkrémleves
Hozzávalók:
- 1 közepes zeller gumó
- 3 közepes nagyságú hámozott burgunya
- 1 fej vöröshagyma
- 35 g Bez Deka Mleka natúr vagy Bez Deka Mleka sós- fokhagymás ízesítésű növényi vaj
- 200 ml Bez Deka Mleka KrémFöl 14 % Zsírtartalommal
- 1 liter víz
- só
- feketebors
- szerecsendió
Elkészítés:
A zellert, burgonyát meghámozzuk majd felkockázzuk. Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott zellert és burgonyát, rövid ideig kevergetjük, majd felöntjük egy liter vízzel.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval.
Addig főzzük, amíg a burgonya és a zeller meg nem puhult. Botmixerrel pépesítjük és a Bez Deka Mleka növényi KrémFöllel felforraljuk.
Tálaláskor pirított kenyérkockával kínálhatjuk.