Legfinomabb “lyukacsos” TEJ- TOJÁSMENTES Palacsinta Recept
Sziasztok!
Juliska vagyok, a veganelelmiszer.hu egyik megálmodója. Szeretnék megosztani Veletek egy nagyon egyszerű, mindenki kedvence desszertjét, amit évek óta fogyasztok és készítek el, mivel tej-tojás érzékeny vagyok. Többek között ezért is született meg ez a vegán oldal, valamint azért, hogy hozzátok is eljussanak ezek a kiváló ízvilággal bíró termékek mindegyike!
Sok receptet kipróbáltam már, de nekem és a családomnak ez a palacsinta vált be a legjobban. (Fontos szempont, hogy másnap is puha marad a kisült palacsinta-tészta, persze ha marad!)
Fogyasszátok szeretettel! ♥
Hozzávalók 10 db palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 450 ml langyos víz
- 1 csipet élesztő (lehet porélesztő is)
- 1 csipet só
- 1 evőkanál olaj
- 1,5 evőkanál cukor
Ízélmény fokozásához lehet használni még:
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliáscukor
Elkészítés:
A lisztet az olajjal, sóval, cukorral, élesztővel és a langyos vízzel csomómentes tésztává keverünk, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
Ezután 10 percig pihentetjük.
Majd forró palacsintasütőben kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.
Tálaláskor a palacsintákat negyedbe hajtjuk, tányérra tesszük és meglocsoljuk tetszés szerint a mennyei Bez Deka Mleka csokis és vaníliás ízesítésű vegán pudingok egyikével, de az ínyencek akár vegyesen is fogyaszthatják. Tetejére pirított darált diót vagy törökmogyorót szórunk.
(A kép illusztráció, kép forrása: https://www.foodandwine.com/recipes/hungarian-palacsinta )
Tesztelve! Kiváló 🙂 Nem ragad, nem szakad, és tényleg másnap is puha.
Ez valami isteni finom!!! Kipróbáltuk és valóban puha maradt másnap is!!! Szuper! Köszönjük!