Glutén&Tejmentes töltött lángos
Íme egy másik nyertes recept! Ezúton is köszönjük Zsanettnek!
Egy igazi lemondások nélküli, hagyományos, de mégis mindenmentes finomság.
Hozzávalók:
– 25 dkg Schär B liszt
– 2 dkg friss élesztő
– 1 dl rizstej
– 40 ml víz
– 1 teáskanál só
– 2 evőkanál olaj
– fél kávéskanál cukor
Tölteléknek:
– Növényi tejföl, növényi sajt, melyek elérhetők webáruházunkban is, ezen a linken.
– Vegán sonka, illetve vegán kolbász,
– és persze lila hagyma, vagy bármilyen más finomság, itt tényleg csak a képzelet szabhat határt!
Elkészítés:
Egy tálba bele rakjuk a lisztet, a sót, 2 evk. olajat a 40 ml vízet és az 1 dl cukros tejbe felfuttatott élesztőt. Ezeket jól össze dolgozzuk és 30 percig kelesztjük!
Miután megkelt, olajos kézzel 4 gombócra osztjuk, kilapogatjuk a és felét tele pakoljuk minden jóval, amivel szeretnénk (fentebb sok finom tippet találsz)! Majd ráhajtjuk a másik részt és össze nyomkodjuk a végét!
Végezetül meleg olajban kisütjük, a tetejét vegán tejföllel és vegán olvadós sajttal “díszítjük”!